Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το ζευγάρι μπροστά στην κρίση

Βιωματικό σεμινάριο και σκοπός του: Το βιωματικό σεμινάριο «το ζευγάρι μπροστά στην κρίση» έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες ώστε η σχέση τους να μη γίνει μέρος της κρίσης. Αντίθετα, μπορούν να αξιοποιήσουν ότι θετικό έχουν δημιουργήσει ώστε η γενικότερη κρίση να οδηγήσει σε ένα καινούριο «μαζί» που θα λειτουργεί υποστηρικτικά και για τους δύο.
Περιγραφή:

Την τελευταία περίοδο ζούμε μέσα στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικό-κοινωνικής κρίσης. Γύρω μας όλα αλλάζουν μ' έναν τρόπο που μας γεμίζει ανησυχία για το σήμερα και το αύριο. Μείωση μισθών, απολύσεις, επισφαλής εργασία είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε. Αβεβαιότητα, αγωνία και φόβος διάχυτα. Μέσα στη δίνη του κυκλώνα κι εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι.

Συχνά, ενώ το ζευγάρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει από κοινού τη νέα πραγματικότητα, αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο. Τα συναισθήματα που βιώνει ο καθένας μέσα στον εργασιακό του χώρο και μέσα σε μια κοινωνική πραγματικότητα τόσο επισφαλή και μεταλλασσόμενη, μεταφέρονται στη σχέση του ζευγαριού και διαταράσσουν τους μέχρι τώρα τρόπους συνεύρεσης και επικοινωνίας. Η σχέση αντί να λειτουργεί υποστηρικτικά καταλήγει να αποτελεί ένα ακόμη «πρόβλημα», ένα ακόμη γόρδιο δεσμό. Η κρίση μεταφέρεται και στη ζωή του ζευγαριού.

Τα Βιωματικά Σεμινάρια:

Στα βιωματικά σεμινάρια οι ομάδες λειτουργούν «μέσω του βιώματος» και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε συμμετέχοντα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνικές (συζήτηση σε ζευγάρια, σε μικρές ομάδες, εκδραμάτιση ρόλων κλπ.) που βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στην ομάδα.

Εισηγήτριες: Δούκα Κατερίνα, Κατσώρη Φίλια

Ημέρες / Ώρες: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, 10:00 - 15:00
Διάρκεια: 10 ώρες
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Κόστος: 60 ευρώ
Τόπος διεξαγωγής: Βριλήσσια, Διός 42-44 και Αναπαύσεως

Υπεύθυνη: Κατσώρη Φίλια

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2106142238

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου