Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι βρετανίδες μητέρες δεν έχουν μεράκι στην ... κουζίνα

Η μέση βρετανίδα νοικοκυρά βασίζεται σε μόλις εννέα φαγητά για να ταΐσει την οικογένειά της, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής τροφίμων Merchant Gourmet.




Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 4000 άτομα, διαπιστώθηκε ότι ο έντονος τρόπος ζωής, τα ιδιότροπα παιδιά και οι πολλές ώρες εργασίας των συζύγων οδηγούν τις μητέρες στη ρουτίνα όταν πρόκειται να μαγειρέψουν και να πειραματιστούν στην κουζίνα.

Εννέα στις δέκα μητέρες παραδέχτηκαν ότι μαγειρεύουν τα ίδια φαγητά, ξανά και ξανά, ενώ μία στις τέσσερις έχει συνδυάσει κάθε ημέρα της εβδομάδας με ένα διαφορετικό φαγητό.

Τα πιο συνηθισμένα φαγητά είναι τα μακαρόνια με κιμά, το ψητό κρέας, οι πίτες (με κρέας ή τυρί), τα ζυμαρικά, το κρέας με λαχανικά, η πίτσα και τα λουκάνικα με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

"Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των απαιτήσεων της σύγχρονης ζωής, που οι μαγείρισσες στρέφονται στις συνταγές που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν. Αποφεύγουν να πειραματίζονται με νέα φαγητά και συστατικά γιατί είναι πεπεισμένες ότι κάτι τέτοιο θα είναι ακριβό και χρονοβόρο", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σχεδόν οκτώ στις δέκα γυναίκες (ποσοστό 81%) ανέφεραν ότι μαγειρεύουν δύο ή περισσότερα φαγητά κάθε βράδυ για να ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια ενώ το 23% υποστήριξε ότι μαγειρεύει τα ίδια φαγητά γιατί τα παιδιά τους είναι ιδιότροπα. Περίπου μία στις τρεις μητέρες δεν θέλει να πετάξει λεφτά μαγειρεύοντας κάτι που δεν θα φάνε τα παιδιά ενώ το 44% είπε ότι δεν έχει χρόνο για να πειραματιστεί. Κατά μέσο όρο μια γυναίκα περνά στην κουζίνα μόλις 35 λεπτά για να φτιάξει ένα φαγητό.

Η μέση νοικοκυρά έχει στο σπίτι της οκτώ βιβλία μαγειρικής αλλά έχει δοκιμάσει να φτιάξει μόνο πέντε συνταγές από αυτά. Το 39% είπε μάλιστα ότι οι μισές συνταγές των βιβλίων που δοκίμασαν δεν ήταν επιτυχημένες.

Τρεις στις δέκα έχουν βιβλία διάσημων σεφ για να εντυπωσιάζουν τους φίλους τους αλλά τρεις στις τέσσερις πιστεύουν ότι οι συνταγές αυτών των σεφ είναι περίπλοκες, με πανάκριβα ή δυσεύρετα συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου