Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σύνδεσμος Βοήθειας Πολλαπλών Γεννήσεων

Μια νέα οργάνωση δημιουργήθηκε στην Αυστραλία. Είναι ο Αυστραλιανός Σύνδεσμος Πολλαπλών Γεννήσεων. Eνας εθελοντικός οργανισμός που βοηθά μητέρες που γεννούν από δίδυμα και άνω.




Τα παιδιά είναι σίγουρα ευτυχία, αλλά και πολλή-πολλή δουλειά. Ειδικά όταν έρχονται στον κόσμο αυτό παρέα με τα αδελφάκια τους, όπως στην περίπτωση των ομογενών Κούλας και Νίκου Ζούγκρα, που ήξεραν μεν ότι θα γίνουν γονείς τριδύμων, δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν τι σήμαινε αυτό πρακτικά.

Τα μωρά γεννήθηκαν και άρχισαν να ξυπνάνε δυο-τρεις φορές το βράδυ για γάλα, όχι απαραίτητα και τα τρία μαζί, πράγμα που σημαίνει ότι έκαναν τη ζωή των γονιών τους δύσκολη.

Σήμερα είναι τριών μηνών και δεν έχουν αλλάξει ακόμη συνήθειες για τα γεύματά τους. Η Κούλα θα πει ότι το πλυντήριο δεν σταματά, αλλά ούτε και η ίδια. Έχει ξεχάσει τι θα πει κανονικός ύπνος, παρά τη βοήθεια που είχε από συγγενείς, αλλά 'ο καθένας έχει τη ζωή του', όπως θα πει.

Η Κούλα δεν είναι φυσικά η μόνη μητέρα που τα βρίσκει σκούρα. Υπάρχουν πάρα πολλές και μάλιστα σε πιο απαιτητικές και δύσκολες καταστάσεις.

Ευτυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχουν φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι που συμβαίνει να λατρεύουν τα παιδιά. Σ' αυτό οφείλεται και η ύπαρξη του Αυστραλιανού Συνδέσμου Πολλαπλών Γεννήσεων, που βοηθά μητέρες που γεννούν από δίδυμα και άνω. Με τι; Με τα γεύματά τους, το ντάντεμα, την αλλαγή πάνας, το πλύσιμο ρούχων των μωρών, πάντοτε όμως με έναν από τους δύο γονείς στο σπίτι ή τη γιαγιά. Το ποινικό μητρώο των ατόμων ελέγχεται από την αστυνομία και εκπαιδεύονται στα βασικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου