Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Τουρκία

Συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου παρατηρήθηκαν και στην Τουρκία ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας, αξιωματούχοι του οποίου θα δώσουν στη συνέχεια της ημέρας σχετική συνέντευξη τύπου.




Τρία από τα επτά άτομα που προσβλήθηκαν στην Τουρκία από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε ο διευθυντής του τμήματος υγιεινής του τουρκικού υπουργείου Υγείας, Μουσταφά Ερτέκ.

Σε συνέντευξή Τύπου, ο Ερτέκ ανέφερε ότι τα συμπτώματα παρατηρήθηκαν σε επτά ασθενείς σε πέντε νομούς της Τουρκίας. Τόνισε ότι “δεν τίθεται θέμα επιδημίας” και σημείωσε ότι θα ενημερώνεται σχετικά η κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τον Ερτέκ, δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Νωρίτερα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι παρατηρήθηκαν και στην Τουρκία συμπτώματα του εν λόγω ιού.

Ο Ερτέκ ανέφερε επίσης ότι τα συμπτώματα παρατηρήθηκαν σε νομούς της Δυτικής Τουρκίας. Πριν από λίγες μέρες, είχε προκληθεί πανικός στη Μανίσα όταν έχασαν έξι άτομα τη ζωή τους σε νοσοκομείο.

Ο Ερτέκ ανέφερε ότι από τις 16 περιπτώσεις που νοσηλεύονταν, οι 7 σχετίζονται με τον εν λόγω ιό.

Ο Οντέρ Έργκιονουλ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, ειδικός στις λοιμώξεις, αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου υποστήριξε ότι οι αρχές καθυστέρησαν πολύ στη λήψη μέτρων και στη σχετική ανακοίνωση, αφού όπως τόνισε “γνωρίζαμε από τις περιπτώσεις στην Ελλάδα και τη Ρωσία ότι έπρεπε να περιμένουμε και στην Τουρκία παρόμοια συμπτώματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου