Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αγώνας 4 χιλιομέτρων κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" διοργανώνει τον αγώνα "Greece Race for the Cure". Σκοπός του αγώνα είναι η ενίσχυση του ερευνητικού έργου που διεξάγεται προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος του μαστού.



Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.almazois.gr ή να απευθυνθούν στα τηλ.: 210 418 0006, 6970 285 558, e-mail: breastca@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος είτε στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων, είτε στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, που θα γίνουν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, στο Ζάππειο, στις 11.00 το πρωϊ. Η εγγραφή στον Αγώνα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των διοργανωτών, κοστίζει μόνο 5 ευρώ και όσοι συμμετέχουν θα πάρουν το ειδικό μπλουζάκι και το καπέλο του Αγώνα.

Τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση διατίθενται για την εκπόνηση ενός μεγάλου προγράμματος που έχει ως στόχο να ωφελήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται σε συνεργασία με το «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» και αφορά σε ένα Πρόγραμμα Γενετικής Συμβουλευτικής και κάλυψης του κόστους του γενετικού ελέγχου στις γυναίκες με καρκίνο μαστού που πληρούν τα κριτήρια.

Επίσης, από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα του 2009 καλύφθηκαν τα έξοδα για τα Ομαδικά Ψυχοθεραπευτικά Προγράμματα που υλοποιήθηκαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο «'Αλμα Ζωής» κατά τη διάρκεια του έτους 2010 και στόχο είχαν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο μαστού.

Κάθε 68 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάπου στον κόσμο μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού. Το 2010, 1.300.000 γυναίκες παγκοσμίως (4.500 στην Ελλάδα) αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού. Όμως, αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί ακόμα και να θεραπευτεί.

Ο Αγώνας Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ξεκίνησε πριν 27 χρόνια στο Ντάλας του Τέξας και αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη διοργάνωση παγκοσμίως. Διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Οργάνωση "Susan G. Komen for the Cure".

Στον περσινό Αγώνα η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Φέτος, πάνω από 1,6 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, σε περισσότερες από 140 πόλεις του κόσμου, θα δώσουν με τη συμμετοχή τους στον Αγώνα, μια κοινή υπόσχεση: ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Aλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 και όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του ΔΣ είναι γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού. Διαθέτει ένα δυναμικό σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών που με τη δράση τους αποτελούν ένα μοναδικό παράδειγμα αποκατάστασης και ζωής.

Το όραμα του Συλλόγου «'Aλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη & ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καριέρα της, καθώς και στα δικαιώματα της.

Επίσης, κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού & τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του. Εδώ και 22 χρόνια, το «'Aλμα Ζωής» με τα οργανωμένα προγράμματά του στηρίζει ψυχοκοινωνικά χιλιάδες γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την ασθένεια, συμβάλλει στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού και ενημερώνει πανελλαδικά τις γυναίκες για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στη μείωση των θανάτων από την ασθένεια.

"Για εμάς, αλλά και για πολλούς ακόμα στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού έγινε εφαλτήριο για δημιουργία, για έμπνευση και τελικά για μια εκστρατεία με έναν κοινό στόχο: τη ζωή χωρίς καρκίνο του μαστού!"

Οργάνωση "Susan G. Komen for the Cure"

Η Nancy Brinker υποσχέθηκε στην αδελφή της που πέθαινε, τη Susan G. Komen, ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις της, προκειμένου να σταματήσει τον καρκίνο του μαστού για πάντα. Το 1982, η υπόσχεση αυτή πήρε τη μορφή της Οργάνωσης "Susan G. Komen for the Cure και ξεκίνησε μια παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Σήμερα, η Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure", αποτελεί παγκοσμίως τη βάση του μεγαλύτερου δικτύου γυναικών που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο του μαστού και ακτιβιστών που αγωνίζονται για να σώσουν ζωές, να ενδυναμώσουν ανθρώπους, να διασφαλίσουν ποιότητα περίθαλψης για όλους και να ενεργοποιήσουν την επιστημονική κοινότητα με στόχο την εύρεση θεραπειών. Από τότε, έχουν δοθεί περισσότερες από 1.100 επιχορηγήσεις για την έρευνα στον καρκίνο του μαστού, κεφάλαιο που έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Χάρη σε διοργανώσεις όπως το Komen Race for the Cure η οργάνωση έχει επενδύσει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της, αποτελώντας τη μεγαλύτερη πηγή στον κόσμο μη κερδοσκοπικών κεφαλαίων που προορίζονται για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού στον κόσμο. Από το 2003 υποστηρίζει προγράμματα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα μέσα από το΄Ιδρυμα Ορμύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου